(be)sparen voor de feestdagen

Gepubliceerd op 29 juni 2024 om 16:16

Je denkt misschien dat ik een beetje gek ben, en ik zou je geen ongelijk hebben gegeven als je me een jaar geleden had verteld dat ik al in de zomermaanden met de feestdagen bezig zou zijn. Maar hier ben ik, al vanaf januari aan het sparen voor Sinterklaas en Kerstmis, elke maand zet ik een klein bedrag opzij. Om zo te voorkomen dat ik in December ineens een heel groot bedrag moet ophoesten voor de feestdagen.

Als jij nog niet aan het sparen bent is dit misschien het moment om daar mee te gaan beginnen. Elke euro die je nu opzij zet is weer een euro dichter bij je doel, en een euro minder uit je december budget.

Het einde van het jaar kan voor velen een stressvolle tijd zijn, vol afspraken en verplichtingen, en natuurlijk de financiële druk. Maar geen zorgen, met wat vooruitplannen en slimme bespaartips kun je de feestdagen door zonder financiële hoofdpijn.
Ik geef je handige tips om te (be)sparen.

Begin vroeg met plannen:
Start met het plannen van je kerstinkopen ruim voordat december aanbreekt. Dit geeft je meer mogelijkheden en minder stress tijdens de last-minute kerstdrukte.

Geef je zelf een budget:
Geef je zelf een budget voor de feestdagen en houd je aan dit budget. 

Begin ruim op tijd met sparen.
Door elke maand een klein bedrag opzij te zetten, kun je voorkomen dat je in december in één keer een groot bedrag moet uitgeven. 

Ga tijdig opzoek naar de beste prijs:
Vaak vind je online aanbiedingen en kortingen die je in de winkel zou missen. En nog een voordeel: als je eerder een bedrag bij elkaar hebt gespaard kun je ook eerder beginnen met de aanschaf van dingen, denk hierbij ook aan de uitverkoop of bijvoorbeeld black friday.

En als laatste, vergeet niet te genieten van de kleine momenten. De feestdagen draaien om samenzijn en gezelligheid met de mensen die belangrijk voor je zijn, niet om hoeveel geld je uitgeeft. Gun jezelf dit jaar ook minder stress en meer financiële vrijheid met de feestdagen en start vandaag nog met de voorbereidingen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.