Besparen tijdens de zomer vakantie

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 09:30

De zomervakantie is de perfecte kans om te ontspannen, nieuwe herinneringen te maken en natuurlijk, slim met je geld om gaan. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet wat extra besparen voor die speciale momenten?

Ik wil ik mijn persoonlijke tips  met je delen delen om je door deze zomer te loodsen zonder financiële kater. Hier zijn mijn vijf tips voor voor budgetteren tijdens de vakantie. Door te budgetteren en cashstuffing ben ik veel dichter bij mijn financiële doelen gekomen. En het zorgt ervoor dat ik bijna nooit meer teveel betaal of buiten mijn budgetten ga.

Wees eerlijk over je budget:
Ik kijk altijd naar mijn rekening en stel mezelf de vraag: "Wat kan en wil ik echt uitgeven deze zomer?" Het antwoord wordt mijn vakantiebudget. Door al vroeg te beginnen met sparen voor de zomervakantie heb ik meer budget en minder financiële stress als de zomervakantie aanbreekt

 

Cashstuffing tijdens de vakantie:
Ook tijdens de vakantie verdeel ik mijn contant geld in enveloppen – één voor elke uitgavencategorie. Het maakt budgetteren leuk, om  jezelf uit te dagen binnen je budget te blijven. Wil je tijdens de vakantie de touwtjes wat losser laten kun je er ook voor kiezen om je vakantie budget te verdelen over het aantal weken vakantie. Zo ben je minder streng waaraan je het geld uit geeft maar blijf je wel binnen je vakantiebudget.

Ontdek de schatten dichtbij:
Ik zoek naar verborgen schatten in de buurt. Een lekkere picknick in de natuur of een bezoek aan een onbekend dorpje kan net zo leuk zijn als een duur attractiepark. 

Chef in eigen keuken:
Ik houd er van om nieuwe recepten uit te proberen tijdens de zomervakantie omdat ik hier nu gewoon veel meer tijd voor heb. En ik nodig dan vrienden uit voor een etentje thuis. Of een lekkere barbecue. Dat is toch veel gezelliger en veel goedkoper dan uit eten gaan. 

Plan vooruit:
Voor een dagje naar bijvoorbeeld de Efteling, zet ik weken van tevoren al geld opzij. Zo voorkom ik impulsieve uitgaven en  kan ik opzoek gaan naar de beste prijs. 

Dankzij cashstuffing heb ik geleerd dat budgetteren niet over beperkingen gaat, maar over het maken van slimme keuzes. En geloof me, met een beetje creativiteit en voorbereiding kun je deze zomer veel meer doen met minder geld. Niet alles hoeft veel geld te kosten. Dus, pak je binder erbij, vul hem met liefde (en geld natuurlijk) en geniet van een fantastische en financieel verantwoorde zomer!

Oh ja, en als de zomervakantie voorbij is begin dan alvast met sparen voor volgend jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.