Het maken van een financieel overzicht

Gepubliceerd op 17 september 2023 om 22:29

Een financieel overzicht is een handig hulpmiddel om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Het helpt je om te zien hoeveel geld je elke maand overhoudt om te sparen of te investeren. Hier zijn de stappen om een financieel overzicht te maken om te beginnen met cashstuffing:

-  Maak een lijst van al je inkomstenbronnen, zoals salaris, toeslagen, bijverdiensten, etc. Tel ze op om je totale maandelijkse inkomen te krijgen.
- Maak een lijst van al je vaste uitgaven, zoals huur, hypotheek, verzekeringen, abonnementen, etc. Tel ze op om je totale maandelijkse vaste lasten te krijgen.
- Maak een lijst van al je variabele uitgaven, zoals boodschappen, kleding, uitjes, etc. Schat hoeveel je elke maand aan deze categorieën uitgeeft en tel ze op om je totale maandelijkse variabele lasten te krijgen.
- Trek je totale maandelijkse uitgaven af van je totale maandelijkse inkomen om je netto maandinkomen te berekenen. Dit is het bedrag dat je kunt gebruiken voor cashstuffing. Dit geld kun je verdelen over de variabele kosten, zoals boodschappen, kleding, uitjes, enz. Je kunt hierbij gebruik maken van een percentage of een vast bedrag per categorie. Het is aan te raden om regelmatig je budget te evalueren en aan te passen als dat nodig is. Ook kun je een deel van dit geld gebruiken om te "stuffen" in je spaardoelen.
-  Haal het geld dat je nodig hebt om te stuffen van de bank en stop het in de enveloppen volgens je plan. Bewaar de enveloppen op een veilige plek en gebruik ze alleen voor de doelen waarvoor ze bestemd zijn.
- Doe dit elke maand opnieuw en verander het als er iets in je situatie veranderd is. 

Tip: Op de download pagina kun je een budget tracker downloaden die je kunt gebruiken bij het maken van een financieel overzicht.

 

Ik hoop dat je genoten hebt van deze blogpost over het maken van een financieel overzicht. Maak jij al gebruik van een goed overzicht van je inkomsten en uitgaven? Zo niet, dan raad ik je aan om een budgetplan te maken en je uitgaven bij te houden. Zo kun je beter grip krijgen op je geld en je financiële doelen bereiken. Bedankt voor het lezen en laat me weten wat je ervan vond in de reacties!

Reactie plaatsen

Reacties

Catharina Visser van Oort
9 maanden geleden

Ik volg je al een tijdje op tiktok waar ik eerst nog twijffelde om te gaan cashstuffen heb je mij over de streep getrokken dus alvast wat dingetjes besteld in de shop vandaag netjes verpakt in de bus gekregen😁dank je voor de snelle en goede service!!