Wat is cashstuffing?

Gepubliceerd op 14 september 2023 om 20:47

Cashstuffing is een methode om je geld te beheren en te sparen door het in enveloppen te verdelen. Het idee is dat je elke maand een budget maakt voor verschillende categorieën, zoals boodschappen, kleding, uitjes, enz. Vervolgens neem je het geld dat je daarvoor nodig hebt contant op en stop je het in de bijbehorende enveloppen. Zo kun je precies zien hoeveel geld je nog hebt voor elke categorie en voorkom je dat je te veel uitgeeft of schulden maakt.

In deze blog leg ik je uit hoe je kunt beginnen met cashstuffing en wat de voordelen en nadelen zijn van deze methode.

Wat heb je nodig om te beginnen met cashstuffen?

- Een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Dit kun je bijvoorbeeld maken met een spreadsheet of een app. Zo kun je zien hoeveel geld je elke maand overhoudt om te verdelen over je enveloppen. Je kunt ook gebruik maken van de door mij ontworpen budget planner, deze vind je hier.

- Enveloppen of zippers. Je kunt gewone enveloppen gebruiken, maar er zijn ook speciale cashstuffing enveloppen  te koop, deze hebben een zipper sluiting en zijn makkelijk te openen en sluiten. Het voordeel van de zippers is dat je ze in een map (ook wel binder genoemd) kunt bewaren en je zo alles bij elkaar hebt, Kies wat voor jou het handigst is.
- Dashboards of stickers. Om je enveloppen of portemonnees te labelen met de namen van de categorieën en het bedrag dat erin zit. Zo kun je makkelijk zien waar je geld voor bedoeld is. Dashboards zijn makkelijk te verwisselen en geven een mooie uitstraling aan je binder.
- Contant geld. Dit spreekt voor zich, maar je hebt natuurlijk contant geld nodig om in je enveloppen of portemonnees te stoppen. Je kunt dit bijvoorbeeld elke maand opnemen bij de bank of pinautomaat.

Met deze spullen kun je aan de slag met cashstuffing en hopelijk meer grip krijgen op je financiën. 

Heb je al eens een vorm van cashstuffing of budgetteren geprobeerd? Zo niet, wat houdt je tegen? Laat het me weten in de reacties hieronder. Ik ben benieuwd naar je ervaringen en tips.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.