Ik ben begonnen met cashstuffen.

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 20:47

Hallo allemaal, welkom bij mijn blog over cashstuffing. Ik ben drie maanden geleden begonnen met deze methode om meer grip te krijgen op mijn uitgaven en geld te besparen. In deze blog wil ik jullie vertellen wat cashstuffing is, hoe ik het doe en wat de voordelen zijn.

Cashstuffing is een manier om je budget te beheren door contant geld in enveloppen te stoppen voor verschillende categorieën, zoals boodschappen, kleding, uitjes, etc. Je bepaalt van tevoren hoeveel geld je per maand of per week wilt uitgeven aan elke categorie en stopt dat bedrag in de bijbehorende envelop. Zo weet je precies hoeveel je nog over hebt en kom je niet in de verleiding om meer uit te geven dan je hebt.

Ik ben begonnen met cashstuffing omdat ik merkte dat ik te vaak te veel geld uitgaf met mijn pinpas. Ik had geen goed overzicht van mijn inkomsten en uitgaven en kwam soms aan het einde van de maand geld tekort. Ik zag een video op YouTube over cashstuffing en besloot het eens te proberen. Ik maakte een lijst van al mijn vaste lasten, zoals huur, gas, water, licht, verzekeringen, etc. en trok die af van mijn inkomen. Het bedrag dat overbleef verdeelde ik over verschillende enveloppen voor mijn variabele uitgaven, zoals boodschappen, kleding, uitjes, etc. Ik koos voor bedragen die realistisch waren, maar ook een beetje uitdagend. Ik wilde immers geld besparen.

Ik ging naar de bank en pinde het geld dat ik nodig had voor mijn enveloppen. Ik ben graag creatief bezig en besloot mijn eigen dashboards te maken met de naam van de categorie en het bedrag dat erin zat. Ik bewaarde de zipper enveloppen in een leuke binder op een veilige plek in huis en nam alleen de envelop mee die ik nodig had als ik ging winkelen of iets leuks ging doen. Ik betaalde alles contant en stopte het wisselgeld terug in de envelop. Als een envelop leeg was, mocht ik niets meer uitgeven aan die categorie tot de volgende maand of week.

Ik merkte al snel dat cashstuffing me veel voordelen opleverde. Ten eerste gaf ik minder geld uit dan voorheen. Ik werd me veel bewuster van mijn uitgaven en dacht beter na voordat ik iets kocht. Ik koos vaker voor goedkopere alternatieven of liet dingen liggen die ik niet echt nodig had. Ten tweede spaarde ik meer geld dan voorheen. Aan het einde van de maand of week hield ik vaak geld over in sommige enveloppen. Dat geld stopte ik in een spaarenvelop, die ik apart hield voor grotere doelen, zoals een vakantie of een nieuwe laptop. Ten derde kreeg ik meer rust en overzicht in mijn financiën. Ik wist precies hoeveel geld ik had en waar het naartoe ging. Ik hoef me nu geen zorgen meer te maken over rood staan of onverwachte rekeningen.

In deze blog wil ik jullie graag vertellen hoe cashstuffing werkt en hoe je ermee kunt beginnen. Ik wil jullie ook helpen om meer grip te krijgen op jullie uitgaven en geld te besparen. Daarom heb ik in mijn webshop een aantal startersets samengesteld, die alles bevatten wat je nodig hebt om snel aan de slag te gaan met cashstuffing.

Een starterset bestaat uit een mooie map, een aantal enveloppen, dashboards, en budget sheets, en je krijgt er ook nog 3 gelamineerde spaar challenges bij. Je kunt kiezen uit verschillende thema's, en zelf de categorieën van je dashboards kiezen. De startersets zijn nu in de aanbieding voor maar €19,95 per stuk. Dat is een koopje, want je krijgt er veel waarde voor terug.

Cashstuffing heeft mij geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn inkomsten en uitgaven, en om betere keuzes te maken. Ik hoop dat het jullie ook zal helpen om jullie financiële doelen te bereiken. Als je vragen hebt over cashstuffing, kun je me altijd een berichtje sturen. Ik vind het leuk om van jullie te horen en om jullie ervaringen te delen.

Bedankt voor het lezen van mijn blog en tot de volgende keer!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.